in

Stanje na poplavljenim područjima BIH se stabilizuje

Stanje na poplavljenim područjima u Bosni i Hercegovini danas se polako stabilizuje, nakon što je u petak voda ugrozila brojna naselja u okolini Sarajeva, u Konjicu i Jablanici, javili su lokalni mediji.

Portarolka Federalne uprave civilne zaštite Majda Kovač izjavila je da se prema informacijama sa terena stanje na području Federacije BiH jutros pomalo stabilizuje.

Direktor Republičke uprave Civilne zaštite Republike Srpske Milan Novitović rekao je da je poplavljeno više od 400 objekata na teritoriji Pala, Trnova, Sokoca i Istočnog Sarajeva.

Saobraćaj je u mnogim delovima BiH prekinut, otvorila su se brojna klizišta, poplavljene su stotine kuća, a ekipe civilne zaštite su noći između petka i subote evakuisale stanovnike nekih sarajevskih naselja koja gravitiraju reci Bosni na delu gde se ona izlila iz korita.

Reporterka N1  izveštava kako se voda u naselju Čekrčići/Čekrekčije u Visokom povukla, a da danas rade na čišćenju posledica poplava na putu. Takođe, reka Bosna se povukla i za sada je stanje stabilno.

N1 Sarajevo javlja da je naselje Otes, u glavnom gradu BiH, i dalje poplavljeno, da su kola do krova pod vodom.

Izvor : Čitalac N1 Sarajevo

Za BiH je i danas izdat crveni meteoalarm jer se očekuje obilna kiša praćena grmljavinom i povremenim pljuskovima.

Tagovi