in

Šta se (nije) desilo u Južnom bulevaru

Prijava da je prethodne večeri došlo do urušavanja gradilišta u Južnom bulevaru predstavlja širenje lažnih vesti i Grad traži da ta osoba krivično odgovara, poručuje zamenik gradonačelnika Goran Vesić. On kaže da je građevinska inspekcija utvrdila da nisu ugrožene ni okolne zgrade, ni stanari. Gradilište ostaje zatvoreno dok se ne proveri da li se svi radovi izvode u skladu sa projektom.

Danko Mitrić

U jamu koja se kopa zbog temelja budućeg stambeno poslovnog objekta upalo je nešto zemlje sa površine i to je sve. Informacije koje su se pojavile na društvenim mrežama da je došlo do urušavanja gradilišta i zgrade u Južnom bulevaru i koje su preneli pojedini mediji, nadležni tumače sledećim rečima:

„To što se sinoć desilo je jedan klasičan primer širenja lažnih vesti i bezobrazluka“, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Zamenik gradonačelnika tvrdi da se niko od građana nije žalio, već da je policiju pozvao i lažnu uzbunu na tviteru podigao, kako Vesić kaže, jedan opozicioni aktivista, protiv koga će Grad podneti krivičnu prijavu. Inspekcija je, ipak, gradilište zatvorila.

„Prema nalazu inspekcije nijedna zgrada nije ugrožena i ničija bezbednost nije ugrožena, a to da li je investitor radio u skladu sa zakonom inspekcija će proveriti i objaviti i postupaće se u skladu sa zakonom, ni po babu ni po stričevima , bilo šta da je prekršio odgovaraće“, rekao je Vesić.

Prethodno je i investitor za N1 rekao da ima građevinsku dozvolu i tvrdi da ne radi ništa mimo nje. Zbog kiše na gradilištu nije bilo radova prethodna četiri dana, a na gradilište je, objašnjava investitor, došao zbog onoga što je pročitao na društevnim mrežama.

„Još nisam sreo tog građanina koji mi je rekao da se nešto desilo, da je nešto puklo, da je bilo neko podrhtavanje. To su komentari i priče, a na licu mesta ne postoji ništa što se vanredno desilo od predviđenih radova“, rekao je investitor Danko Mitrić.

Inače, kada se na APR ukuca matični broj firme koja je na tabli navedena kao investitor, pojavljuje se pravno lice potpuno drugog naziva. A pretragom firme koja se vodi kao izvođač, dolazi se do informacije da je ona registrovana za proizvodnju proizvoda od drveta, plute, slame i pruća. Stanari tog dela Južnog bulevara najviše su se od početka radova žalili na neobezbeđeno gradilište.