in

Šta se menja u pravosuđu promenom Ustava

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić najavio je da bi referendum o promeni Ustava Srbije, u delu o pravosuđu, trebalo da se održi 16. januara 2022. godine. Šta se u pravosuđu menja promenom Ustava, postiže li se nezavisnost, isključuje li se uticaj politike, postiže li se načelo vladavine prava? Kako će izmene uticati na izbor sudija u Skupštini Srbije? O tome u temi jutra govore advokat Vladimir Todorić i Dragana Boljević iz Društva sudija Srbije.

Štampu listamo sa predsednikom NUNS-a Željkom Bodrožićem.

Koliko je samopouzdanje bitno za rani razvoj dece, kako se podstiče i kako utiče na odrastanje. O tome govori psihološkinja i članica medicinskog tima Instituta za ženski sport Irena Aranđelović.

Kraj je jesenjeg raspusta, đaci se vraćaju u škole. U kom režimu i pod kojim merama, proveravamo u jednoj od beogradskih škola.

Za nama je nedelja u kojoj su kovid propusnice za boravak u ugostiteljskim objektima i kladionicama bile neophodne od 20 časova. Kako je protekao vikend, koliko je kazni napisano, ali i kako se sankcionišu zloupotrebe kovid propusnica, pitamo načelnika beogradske Komunalne milicije Ranka Šekularca.

„Voleo bih da mi neko od dobrih ljudi pokloni knjigu, ako mu ne treba“, stoji u oglasu koji je ovih dana osvanuo na Tašmajdanu. Potpisuje ga „strastveni čitalac, bez posla i para“. O čežnji za knjigom i čitanjem, razgovaramo sa književnicom Ljubicom Arsić.

Tagovi