in

“Šta jedan čovek može sili SNS?”

“Šta jedan čovek može sili SNS?”

Borba građana Novog Sada protiv Generalnog urbanističkog plana počela je prigovorima i dimnim bombama, kada je aktivista Brajan Brković prekinuo sednicu Komisije za planove.

Ta borba nastavljena je ispred Skupštine Vojvodine.

„Oni su protiv mostova, oni su protiv izgradnje. Zgubidani, valjda nemaju šta da rade pa onda dolaze u naš grad da nam prave haos“, poručio je tadašnji gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

„Milorad nije zgubidan. Prema njemu je izvršeno brutalno nasilje. Privatno obezbeđenje je juče mlatilo građane o njihovom trošku“, rekla je u julu prošle godine Marijana Mutavčijeva.

Ko je mlatio građane? Ogovora za sada nema, jer je postupak po krivičnoj prijavi koju je Stranka slobode i pravde podnela protiv NN lica i dalje u toku. U međuvremenum, na adrese aktivista stiglo je desetine krivičnih i prekršajnih prijava.

„Šta jedan čovek može sili Srpske napredne stranke?“, upitao se aktivista Nebojša Milenković Novi.

Skupštinska većina Srpske napredne strane, uprkos protestima građana, usvojila je Generalni urbanistički plan koji predviđa gradnu mosta preko Šodroša.

„Ovaj most je trojanski konj za Novi Sad na vodi“, naveli su građani.

U martu 2023. počela je seča šume na Šodrošu. U međuvremenu, Biro Bernske konvencije o očuvanju evropske divlje flore i faune saopštava da Vlada Srbije nije dostavila traženu procenu uticaja na životnu sredinu, niti objašnjenje da li su za izgradnju mosta razmatrane druge lokacije.

Tagovi