in

SSP: Ekonomska politika ove vlasti dovešće do finansijskog sloma zemlje

SSP: Ekonomska politika ove vlasti dovešće do finansijskog sloma zemlje

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da se celokupna ekonomska politika ove vlasti, od pomoći građanima, preko subvencija stranim firmama, do infrastrukturnih projekata, zasniva isključivo na prekomernom zaduživanju, koje će, ako se nastavi, neminovno dovesti do javnog duga od 50 milijardi evra i finansijskog sloma zemlje.

Predsednik Odbora za privredu i finansije SSP Dušan Nikezić poručio je ministru finansija Siniši Malom da je svojom izjavom demantovao predsednika države Aleksandra Vučića.

„Vučić je pre samo 10 dana u Briselu izjavio da je današnji javni dug 26 milijardi evra. Siniša Mali ga je juče demantovao objavom na zvaničnom sajtu Ministarstva finansija prema kojoj je visina javnog duga na kraju marta 28,14 milijardi evra, odnosno 2,14 milijardi evra više nego šte je Vučić rekao“, naveo je Nikezić.

Dodao je da je Vučić tom prilikom izjavio da se javni dug gotovo nije povećao i da je 2012./2013. godine bio 21,1 milijardu evra, iako dobro zna da je vlast preuzeo 27. jula 2012. godine i da je, prema podacima ministarstva finansija, javni dug tada iznosio 15,3 milijarde evra.