in

Srpski državljani uhapšeni u Hrvatskoj, pljačkali vozače na autoputu

Srpski državljani uhapšeni u Hrvatskoj, pljačkali vozače na autoputu

Hrvatska policija je uhapsila trojicu srpskih državljana zbog sumnje da su proteklih dana na odmorištima uz autoput A3, u vreme dok su vozači spavali, provaljivali i iz parkiranih kamiona i automobila krali novac, moblne telefone, platne i kartice za gorivo, ukupne vrednosti oko 32.000 evra.

Iz brodsko-posavske policije su saopštili da je završena složena kriminalistička istraga nad trojicom državljana Srbije, starosti 29, 32 i 61 godinu.

Nakon što su u noći između srede i četvrtka uhapšeni na odmorištu kod Starog Petrovog Sela, osumnjičeni su za 27 krađa i teških krađa (provala).

Istragom je utvrđeno da su od jula prošle godine do četvrtka 9. februara više šuta provaljivali u teretna vozila i automobile parkirane na odmorištima uz autoput.

Dok su osobe spavale u unutrašnjosti tih vozila, krali su im novac, bankovne kartice, lična dokumenta, kartice za gorivo, mobilne telefone i druge predmete.

Istragom je utvrđeno da su uhapšeni na zagrebačkom i vukovarsko-sremskom području takođe počinili po jednu tešku krađu provaljivanjem.

Pretragom automobila koji je koristio osumnjičeni trojac pronađeni su predmeti koji se dovode u vezu s počinjenim krađama i provalom.

Tagovi