in

“Srpska mama iz Nemačke” je Ruskinja iz Humanitarnog centra u Nišu

“Srpska mama iz Nemačke”, koja je navodno platila kaznu jer je odbila da sinu obuče haljinu, u stvari je Ruskinja zaposlena u ruskom Humanitarnom centru u Nišu, objavio je na Tviteru član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Dragan Šormaz.

Šormaz tvrdi da je navodna mama iz Nemačke Ruskinja koja je već napustila Srbiju u strahu od hapšenja na zahtev Nemačka zbog neistina koje je iznela u snimku.

Izvesni Ivica Božić, koji je na Tviteru i postavio snimak „sestre Milke“ iz Nemačke, odgovorio je Šormazu da se čuo sa njom i da je ona i dalje u Srbiji.

„Nije nikakav špijun. Sledeći put dobro proverite o kome i o čemu se radi. Uskoro ćemo dati još više podataka, a do tad se još malo blamirajte“, napisao je ovaj korisnik Tvitera.

Društvene mreže su poslednjih dana preplavljene komentarima na račun navodne „srpske mame iz Nemačke“, koja je u videu najavila da se vraća u Srbiju pošto je u Nemačkoj morala da plati kaznu jer je odbila da svom sinu obuče haljinu.

Kako je ispričala žena sa snimka, iz ministarstva obrazovanja Nemačke je stiglo pismo da devojčice treba da obuku mušku garderobu, a dečaci haljine i da tako dođu u školu, a sve sa ciljem kako bi deca saznala da li su muškog ili ženskog roda. Pošto je, navodno, rekla učiteljici da ne želi sina da obuče u haljinu, platila je kaznu od 263 evra, i zbog toga je kaže odlučila da se vrati u Srbiju.

Ovaj snimak pojavio se na društvenim mrežama uoči održavanje Evroprajda u Beogradu, protiv kojeg se čuju sve glasnija protivljenja desničarskih grupa. U opisu videa se navodi da „uslovljavanje koje je ona imala u EU neće proći u Srbiji“.