in

Srđan Đoković o skandalu s ruskom zastavom i fotografiji s ozloglašenim “Hirurgom”

Srđan Đoković o skandalu s ruskom zastavom i fotografiji s ozloglašenim “Hirurgom”

Otac našeg najbolje tenisera Novaka Đokovića dospeo je u žižu javnosti nakon pobede njegovog sina nad Andrejom Rubljovim u četvrtfinalu Australijan Opena.

Naime, Srđan Đoković fotografisao se sa navijačima koji su nosili ruske zastave, majice sa slovom „Z“ i imali lik Vladimira Putina na odeći ili zastavama, zbog čega je Novak Đoković bio pod „rafalnom paljbom“. Tim povodom, Srđan Đoković se oglasio saopštenjem i poručio da zbog toga neće uživo gledati današnje polufinale.

„Ja sam ovde samo kako bih podržavao svog sina. Nisam imao nameru da izazovem takve naslove ili da ga poremetim. Kao i posle svakog meča, bio sam izvan stadiona sa Novakovim navijačima da proslavimo pobedu i da se fotografišem sa njima. Nisam imao nameru da me uvuku u ovo. Moja porodica je preživela horore rata i mi želimo samo mir. Tako da neću doći na polufinale kako ne bih remetio svog sina ili drugog tenisera, gledaću meč od kuće. Nadam se sjajnom meču i naravno navijaću za svog sina, kao i obično“, stoji u saopštenju dostavljenom medijima.

Na snimcima ispred „Rod Lejver arene“, vidi se da se Srđan Đoković fotografisao sa Aleksandrom Zaldostanovim, inače poznatim ruskim aktivistom, poznatijim kao „Hirurg“. U pitanju je nekadašnji prvi čovek ruske grupe bajkera „Noćni vukovi“ koja je inače vrlo blistka predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

Upravo je „Hirurg“, inače bivši lekar, prišao Srđanu Đokoviću kada ga je video u masi ljudi posle Novakove pobede, pa su zajedno držali zastavu Rusije i taj snimak je očas posla postao viralan na društvenim mrežama.

Zbog ponašanja svog oca, Novak Đoković je dospeo u centar pažnje iako je trebalo da se priča o polufinalnom meču sa Tomijem Polom, međutim ponovo će imati distrakciju, taman pošto je povreda izgleda postala prošlost. Nadamo se da će prevazići sve barijere i na meču protiv Amerikanca ponovo zaigrati svoj najbolji tenis, iako neće imati podršku oca sa tribina u Melburnu.

Izvor: Mondo

Kako je komentator Nebojša Višković gospodski šuknuo Srđanu Đokoviću (VIDEO)