in

Srbiji ne pomažu izjave Milorada Dodika

Srbiji ne pomažu izjave Milorada Dodika

Potpredsednik Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak izjavio je da je za srpski narod i Srbiju sada najvažnije da njeno rukovodstvo u vezi sa Kosovom donese odluke koje će sačuvati mir, ekonomski razvoj, dostojanstvo zemlje i koje će Srbiju nepovratno povesti prema Evropskoj uniji.

On je ocenio da Srbiji ne pomažu izjave predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da „društvo u celini, uključujući i vlast i opoziciju u Srbiju, moraju da prihvate ili odbiju rešenje za Kosovo i Metohiju“.

„Ovakve izjave ne pomažu Srbiji, a (predsedniku Serbije Aleksandru) Vučiću samo otežavaju stvari“, rekao je Crnadak, prenela je bijeljinska BN televizija.

Po rečima Crnadka, „deo društva koji je zarobljen u prošlosti, koji ne želi Srbiju na Zapadu i čini sve da evropski put propadne, nikada neće podržati takve odluke, i zato nije fer tražiti od Vučića da obezbedi sveopšte jedinstvo oko budućih odluka“.

Dodik je danas na Instagramu objavio da „šta god da se uradi, mora da se uradi zajedno“.

„Ako se odbija francusko-njemački plan, onda to mora da odbije i vlast i opozicija, ali i društvo u celini. Takođe, ako ga prihvatamo, onda to treba svi da uradimo“, naveo je Dodik.

Tagovi