in

Srbija uvek posvećena miru, nadam se diplomatskom rešenju u Ukrajini

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandra Bocan-Harčenka. Na sastanku se razgovaralo o aktuelnoj situaciji u Evropi i na Zapadnom Balkanu, ali i daljem razvoju srpsko-ruskih bilateralnih odnosa, saopšteno je iz kabineta predsednika Skupštine.

Ambasador Bocan-Harčenko rekao je da su ruski poslanici i senatori koji su bili deo posmatračkih misija kako ruskog parlamenta, tako i Parlamentarne skupštine ODKB i Parlamentarne skupštine Interparlamentarne skupštine Zajednice nezavisnih država pozitivno ocenili nedavno održane izbore, ističući da su bili transparentni i dobro organizovani, rečeno je u saopštenju.

Kako se dalje navodi, govoreći o trenutnoj situaciji u Ukrajini, predsednik Narodne skupštine istakao je da se Srbija zalaže za poštovanje međunarodnog prava i da će uvek biti posvećena miru, ali da će se rukovoditi svojim nacionalnim interesima, te da će na svom evropskom putu, nastaviti da čuva tradicionalna prijateljstva i partnerstva sa Rusijom i Kinom.

Dačić je, takođe, je izrazio nadu u skoro diplomatsko rešenje i okončanje tog sukoba.

Tagovi