in

Srbija postala apsolutni ekonomski lider na Zapadnom Balkanu

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Entoni Godfri istakao je, u oproštajnoj poseti ministru finansija Siniši Malom, da je Srbija u poslednjih nekoliko godina postala apsolutni ekonomski lider na Zapadnom Balkanu, saopšteno je iz kabineta ministra.

Sagovornici su naglasili da je mnogo toga urađeno u proteklom periodu, kao i da je jedan od važnih rezultata otvaranje kancelarije Američke razvojne agencije (DFC) u Beogradu, sa kojom će se uskoro sprovoditi i prva garantna šema.

Na taj način, DFC i komercijalne banke, sa kojima sarađuje, ponudiće konkretne kreditne linije privredi.

Zaključak sastanka Malog i Godfrija je da je važno unapređivati ekonomsku saradnju i privlačiti američke investitore, koji bi još više ulagali u Srbiju.

Ministar se zahvalio ambasadoru Godfriju na dosadašnjoj uspešnoj saradnji i poželeo mu mnogo sreće i uspeha u budućem radu.

Godfri se na Tviteru oprostio od Srbije

Entoni Godfri napisao je poslednji tvit u svojstvu ambasadora sa naloga @usambserbia.

“Ovo je moj poslednji tvit u svojstvu ambasadora SAD u Srbiji. Napuštajući ambasadu SAD u Srbiji, svoj nalog na Tviteru ostavljam mom zameniku Džonu Ginkelu, koji će obavljati dužnosti šefa misije do dolaska novog ambasadora. Hvala svima koji ste me pratili ovde, kao i celoj Srbiji”, poručio je Godfri.

Tagovi