in

Srbija je zemlja gde su i policajci žrtve nasilja

Srbija je zemlja gde su i policajci žrtve nasilja

Novinar portala Nova.rs Miloš Lazić ocenio je da vlast vrši hajku protiv inspektora Slobodana Milenkovića i Dejana Mitića i da pokušava da ih diskredituje bez ijednog validnog dokaza. “Slobodan Milenković je počinio veliki greh, jer im je ušao u kombinaciju, ušao im je u džep. A mi smo kriminalizovana država, Jovanjica je državni projekat, i to je očigledno”, kazao je Lazić.

On je pohvalio odluku organizatora protesta da se skup održi ispred centrale policije u Bulevaru despota Stefana.

„Mislim da je današnji cilj protesta ‘Srbija protiv nasilja’ odličan izbor, pogotovo kada se uzmu u obzir dešavanja sa policajkom Katarinom Petrović, koja je stradala samo zato što je poštovala zakon i što nije dozvolila da se nešto zataška. Vidimo da se neke čudne stvari dešavaju, pogotovo sa policajcima, i bez obzira što čudno zvuči – Srbija je zemlja gde su i policajci žrtve nasilja“, kazao je Lazić.

Podsetio je da je predsednik Aleksandar Vučić 2018. godine odlikovao inspektora Slobodana Milenkovića, zbog njegovih zasluga u borbi protiv narkomanije. Ukazuje da se naredne godine dešava ‘Jovanjica’, i od tada Slobodan Milenković postaje državni neprijatelj broj jedan.

„Ono što Gašić radi je klasično blaćenje, i mislim da su inspektori Milenković i Mitić, ali i mnogi policajci pre toga, trpeli posledice samo zato što su radili po zakonu. Policija je privatizovana, i to je toliko očigledno“, ukazao je Lazić.

Prema njegovim rečima, vlast će i u narednom periodu pokušati da diskredituje isnpektore Milenkovića i Mitića, kao i da će to biti „već viđeno blaćenje bez ikakvih dokaza“.

Tagovi