in

Srbija između bratske Rusije i prijateljske Ukrajine

Srbija između bratske Rusije i prijateljske Ukrajine

U Beogradu će u nedelju biti održan skup podrške, kako se navodi bratskim narodima Ukrajine, Belorusije i Rusije. Biće organizovana i protestna šetnja protiv rata, okupacije i diktature.

Dva dana ranije, u Beogradu je održan i protest podrške Ruskoj Federaciji i njenom predsedniku Vladimiru Putinu. Da li sukobi u Ukrajini počinju sve intenzivnije da produbljuju podele unutar srpskog društva – na one koji su za Zapad i EU i one koji su za Istok i Moskvu? Koliko su takve podele opasne u aktuelnoj globalnoj krizi? Može li to ugroziti evropski put Srbije, ali i probuditi duhove prošlosti? U temi jutra, za Novi dan govori Igor Novaković, direktor Istraživačkog “Isack“ fonda i koordinator Radne grupe Nacionalnog konventa EU za poglavlje 31.

Dnevnu štampu prelistavamo sa liderom “Novog optimizma“ Branislavom Gutom Grubačkim.

U utorak, na Međunarodni dan žena, na N1 počinje emitovanje prve epizode serijala “Žensko znanje“. Serija je posvećena istoriji ženskog organizovanja i znanja. Da li feminizam zaista počinje u tridesetoj godini? O tome sa Nađom Duhaček iz Centra za ženske studije.

Tagovi