in

Srbi blokirali put nakon incidenta u Štrpcu, policija na terenu, situacija mirna

Srbi blokirali put nakon incidenta u Štrpcu, policija na terenu, situacija mirna

Kosovska policija povećala je broj pripadnika u selu Gotovuša, gde su lokalni Srbi blokirali put nakon povređivanja dvojice mladića iz sela Drajkovce, opština Štrpce. Kako javljaju mediji sa lica mesta policija nastavlja pregovore sa protestantima o oslobađanju puta za saobraćaj, dok je situacija mirna.

Mediji javljaju da su desetine Srba blokirali magistralni put Uroševac – Štrpce, u selu Gotovuša, gde su u petak u podne povređene dve osobe srpske nacionalnosti.

Situacija je mirna i nastavljaju se napori policije da se protest okonča i put oslobodi za saobraćaj.

Napad su osudili predsednica Kosova Vjosa Osmani, premijer Aljbin Kurti, ministar odbrane Kosova, Armend Zemaj, lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, ambasadori Nemačke, Velike Britanije, misija OEBS-a na Kosovu. Jednoglasne osude stigle su od zvaničnika iz Beograda.

Kosovski političari i strane ambasade su istovremeno pohvalili brzu reakciju policije Kosova i privođenje osumnjičenog za napad i povređenima su zaželeli brz oporavak.

Prethodno je Regionalna policija u Uroševcu saopštila da je intenzivnim radom nakon manje od dva sata uhapsila napadača na dvojicu Srba u selu Drajkovce, opština Uroševac.

Kako je navedeno u saopštenju, osumnjičeni je sproveden u Regionalnu policiju Uroševac gde se nastavljaju istražne radnje.

Danas oko 15 časova hicima iz vatrenog oružja od strane nepoznatog lica su ranjene dve osobe, jedna stara oko 11 godina, a druga oko 21 godina, potvrdjeno je iz PK.

Oni su, nakon prve pomoći u Centru porodične medicine u Štrpcu i kolima Hitne pomoći, upućeni u Gračanicu na dalje lečenje.