in

SPS neće bežati od razgovora sa Nestorovićem i Zavetnicima

Predsednik Socijalističke partija Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da SPS ima “proverenu” izbornu koaliciju, ali da “neće bežati” od razgovara sa pulomologom Branimirom Nestorovićem i strankom Zavetnici Milice Đurđević Stamenkovski.

Dačić je za Politiku kazao da „proverenu“ koaliciju SPS čine Jedinstvena Srbija i Zeleni Srbije Ivana Karića, ali je dodao da je „moguće da će razgovarati s još nekim“.

Dačić je rekao je da će biti nosilac izborne liste.

Politika je navela, pozivajući se na istraživanja javnog mnjenje sprovedena za neimenovane “zapadne ambasade”, da Branimir Nestorović, koji je na čelu pokreta “Vitezovi reda zmaja”, ima više od 20 odsto podrške glasača.

“Ako se Vučić ne kandiduje, žrtvovaću se ja”

Ivica Dačić izjavio je da će biti predsednički kandidat te stranke na predstojećim izborima ukoliko predsednik Srpske napredne stranke (SNS) i Srbije Aleksandar Vučić ne bude zajednički kandidat.

“Siguran sam da će naš kandidat pobediti u prvom izbornom krugu za predsednika Srbije. Kao što znate, naš zajednički kandidat bi trebalo da bude Aleksandar Vučić. Skrenuo sam pažnju tokom razgovora kod njega u stranci, mi njega personalno predlažemo, nije to da mi podržavamo bilo kog zajedničkog kandidata”, rekao je Dačić za TV Kurir.

Kako je naveo, “ako je to Vučić, onda mi imamo zajedničkog kandidata, ako se ne kandiduje, onda mi moramo da idemo sa svojom kandidaturom”.

Na pitanje da li socijalisti imaju plan B za takav slučaj, Dačić je uzvratio – “nema tu šta, tu sam ja, uvek spreman da se žrtvujem”.

On je rekao da se ništa nije promenilo u dogovoru SPS sa SNS, od pre nekoliko dana, navodeći da matematika pokazuje da dve stranačke liste osvajaju više glasova na parlamentarnim izborima nego jedna.