in

“Sportske igre mladih” primer saradnje mladih u regionu

“Sportske igre mladih” primer saradnje mladih u regionu

Manifestacija „Sportske igre mladih” u proteklih nekoliko decenija obuhvata čitav region, pozitivno utiče na to da se mladi bave sportom, ali i na odnose u regionu koji su zbog različitih stvari uvek na nekom ispitu, izjavio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić na konferenciji za novinare u Starom dvoru.

Šapić je naglasio da ta manifestacija ima višestruki značaj i korist, te da će Grad Beograd nastaviti da pomaže njenu organizaciju. Dodao je da će otvaranje manifestacije biti 16. juna na Trgu Republike, a da će odmah posle toga, 17. i 18. juna, biti održana manifestacija „Beogradski dani porodice”, saopštio je Beoinfo.

„‘Sportske igre mladih’ biće u neku ruku najava onoga što sledi posle toga. Za vikend ceo grad će biti prepun dece, a biće mnogo sportskih, kulturnih i mnogih drugih manifestacija. Beograd će u ta tri dana biti centar radosti, dece, sportista, porodice i svih onih stvari koje nam u ovom brzom vremenu nedostaju. Nadam se da će vašim primerom biti vođeni i organizatori u drugim oblastima, a tu je od presudne važnosti međusobna saradnja jer moramo da se pomažemo“, rekao je Šapić.

Osnivač i predsednik „Sportskih igara mladih” Zdravko Marić je podsetio da je ta manifestacija po broju takmičara već pet godina zaredom najveća u Evropi.

„Od osnivanja, u manifestaciji je potpuno besplatno učestvovalo više od 2,5 miliona dece. To nije samo sportsko takmičenje, već radimo i dosta edukativnih sadržaja, a ove godine smo počeli kampanju ‘Pružam ruku, a ne nogu’ kojom želimo da pokažemo deci koliko je važno da podržavaju jedni druge. Ponosan sam i na to što se u Beogradu ove igre od januara ove godine održavaju u svim opštinama, a u Beogradu će se igrati i mnoga regionalna finala“, rekao je Marić.

Tagovi