in

Skupština slobodne Srbije osudila objavljivanje internog pisma u medijima

Skupština slobodne Srbije (SSS) osudila je objavljivanje internog pisma upućenog članovima te organizacije u kom Savet SsS iznosi razloge za izlazak iz opozicione koalicije oko Stranke slobode i pravde (SSP), Narodne stranke i Demokratske stranke (DS).

Kako su naveli u saopštenju, osnovno načelo Skupštine slobodne Srbije je neposredna demokratija u kojoj gradjani sami, bez nametanja stavova od strane autoriteta, slobodno i neskriveno, na osnovu kompletnih informacija, iznose svoju volju i učestvuju u donošenju odluka, a pismo Saveta članstvu „demonstrira takva načela“.

„Svesni smo da se u našem, decenijskom vladavinom Aleksandra Vučića oštećenom društvu, načelo transparentnosti često zloupotrebljava, što se dogodilo i u našem slučaju. Iako smo sigurni da ova zla namera neće uticati na ishod zajedničkih težnji demokratske opozicije da na predstojećim izborima sruši vladavinu tiranina, jedina žrtva ovog zlonamernog čina je demokratski proces u Skupštini slobodne Srbije, Ujedinjenoj Srbiji i koaliciji Moramo“, naveli su iz SsS.

Dodali su da „ne odustaju od principijelnog stava“ da se odluke u Skupštini slobodne Srbije, kao i u društvu u celini, ne donose u malom krugu pojedinaca, već direktnim demokratskim učešćem članova organizacije i gradjana Srbije.

Tagovi