in

Skupština grada o zahtevu za smenu Šapića, Popović kaže

Skupština grada Beograda trebalo bi danas da raspravlja o zahtevu dela opozicije za smenjivanje gradonačelnika Aleksandra Šapića.

Deo opozicionih odborničkih grupa je sredinom novembra podneo zahtev za sazivanje vanredne sednice Skupštine grada Beograda o smenjivanju Šapića, zbog nelegalne dogradnje njegove kuće u Novom Beogradu, na Bežanijskoj kosi.

Inicijative za smenu gradonačelnika Aleksandra Šapića, kao i za rešavanje problema u Beogradu podržali su odbornici Ujedinjenih, Demokratske stranke, Moramo-Zajedno i Narodne stranke.

Odbornici će na sednici, koja počinje u 15 časova, raspravljati i o zagađenju vazduha, porastu cena stanova i stanarina i energetskoj krizi u Beogradu.

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Mila Popović izjavila će na sednici skupštine grada biti dat odgovor na pitanje da li gradonačelnik Beograda može da bude čovek koji je „smišljeno i sa namerom da pribavi sebi korist kršio zakon, zloupotrebljavajući funkciju“.

„Zasad se zna da odbornici SSP, kao i odborničke grupe ‘Ujedinjeni’, ‘Moramo’, BeDem-Demokratska stranka i Narodna stranka, smatraju da čovek koji je tri puta prekšio zakon ne može i ne sme da bude gradonačelnik. Od ostalih očekujem da se izjasne“, rekla je Popović za list Nova.

Povodom sednice skupštine Beograda na kojoj bi trebalo da se raspravlja o inicijativi za smenu gradonačelnika Aleksandra Šapića, ona je naglasila da su „Beogradu potrebni novi izbori, jer samo tako može da se zaustavi dalje uništavanje glavnog grada“.

Tagovi