in

Skup protiv represije nad aktivistima ispred prostorija SNS u Novom Sadu

Skup protiv represije nad aktivistima ispred prostorija SNS u Novom Sadu

U Novom Sadu održan je skup protiv represije nad aktivistima. Skup ispred prostorija SNS inicirale su nevladine organizacije i pojedinci iz Novog Sada, Protiv, kako kažu, političke represije i političkog hapšenja aktivista Omladinske studentske akcije.

Organizatori protesta tvrde da su Brajan Brković, Mladen Cvijetić i Srđan Đurić uhapšeni samo zato što su izveli politički performans na javnoj sednici komisije za planove i da su na taj način želeli da skrenu pažnju javnosti koliko je GUP štetan.

Podsetimo, trojica privedenih aktivista su u utorak praktično tokom celog dana saslušavana u tužilaštvu i u sudu, a tužilac ih tereti za krivično delo nasilničko ponašanje i tražio je za njih pritvor. Međutim, sudija ih je pustio da se brane sa slobode uz meru zabrane prisustva na sednicama na kojima se raspravlja o GUP-u.

Inace, članovi Omladinske studentske akcije, u Novom Sadu poznati po svom učešću u brojnim aktivističkim akcijama, praktično svakodnevno se nalaze na meti medijske kampanje mržnje u vlasti bliskim tabloidima, a više puta im je bila ugrožena fizička bezbednost, a više puta su fizički napadani na ulici.

Tagovi