in

Sigurna sam da je u pitanju pokušaj ubistva mog deteta

Sigurna sam da je u pitanju pokušaj ubistva mog deteta

Majka dečaka Stefana (11), koji je ranjen na Badnji dan u Gotovuši, izjavila je da je zahvalna Bogu što je njen sin živ i van životne opasnosti, a da ne sme ni da pomisli da je ishod mogao biti i drugačiji, prenosi RTV Gračanica.

Izvor: Tanjug/RTV Gračanica

„Ja sam tog dana bila u potpunom šoku, a kako bi me smirili rekli su mi da nije pucano direktno u moje dete. Međutim, u razgovoru sa Stefanom došla sam do zaključka da je u njih namerno pucano i da su imali sreće što se sve završilo ranjavanjem“, kazala je Zorica Stojanović i dodala da tek sada nakon svega može da se sagleda prava situacija.

Stojanović je istakla da nije bila prisutna na mestu gde se to deslilo, a da je u prvim trenucima prenosila informacije koje su stizale do nje. Naglasila je da su prijatelji i rodbina hteli da ublaže situaciju kako bi je smirili.

„Hvala svima što su hteli da nam i na taj način pomognu i mene kao majku zaštite jer sam bila pod velikim stresom i veoma sam bila uplašena, hvala Bogu što se sve dobro završilo, a sada znam da je to bio pokušaj ubistva“, kaže Stojanović, a prenosi RTV Gračanica.

Ona ističe da je sasvim sigurna da je Albanac sa namerom pucao na Stefana i Miloša.

„Očekujem da Albanac koji je pucao bude najstrože kažnjen i molim pravosudne organe za to, jer ovo se ne oprašta. Pitam se dokle više, zar treba neko da strada“, upitala je Stojanović.

Albancu koji je pucao na Stefana i Miloša, prema pisanju prištinske štampe, određen je pritvor do 30 dana.

Podsećamo, Zorica Stojanović izjavila je ranije da su Stefan i mladić Miloš povređeni kada ih je pogodio rikošet.

Gradonačelnik Štrpca i potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić nakon toga je naveo da je A.K. pucao na grupu Srba koja je nosila badnjake i da su to, kako je istakao, rekli i očevici pucnjave u kojoj su ranjeni dečak i mladić srpske nacionalnosti.

„To stoji u zvaničnim izveštajima Policije i Tužilaštva“, naveo je Jevtić reagujući na navode Stefanove majke.

„Stefanova majka u stanju šoka nije imala sve informacije. Nemojte da zloupotrebljavate njenu muku, da li metak rikošetira ili ne to je bio pokušaj ubistva“, dodao je još Jevtić na Tviteru.