in

Si Đinping uputio čestitku povodom Dana državnosti Srbije

Kineski predsednik Si Đinping uputio je povodom Dana državnosti čestitku predsedniku Srbije Aleksandaru Vučiću u kojoj je u ime vlade i naroda Kine Srbiji poželeo prosperitet, a narodu sreću i blagostanje.

„Poslednjih godina, državna izgradnja Srbije neprekidno postiže nove rezultate, strategija reindustrijalizacije stabilno napreduje, ekonomski razvoj se ubrzava, životni standard gradjana se poboljšava. Uz zajedničke napore naše dve strane, sveobuhvatno strateško partnerstvo Кine i Srbije održava snažan trend razvoja“, naveo je Si, navodi se u saopštenju Predsedništva Srbije.

On je istakao da je međusobno političko poverenje dveju zemalja čvrsto, da praktična saradnja daje bogate rezultate, a tradicionalno prijateljstvo postaje još čvršće kako vreme prolazi, saopšteno je iz predsedništva.

Dve strane se međusobno podržavaju po pitanjima od suštinskog interesa i ozbiljnih izazova sa kojima se susreću, što pozitivno doprinosi očuvanju međunarodne pravičnosti i pravde, dodaje se u čestitki kineskog predsednika.

“Pridajem veliki značaj razvoju odnosa Кine i Srbije. Spreman sam da ulažem zajedničke napore sa Vama, da jačam strateško vodjenje sveobuhvatnog strateškog partnerstva Кine i Srbije i podignem odnose naših dveju zemalja na još viši nivo, kako bismo doprineli blagostanju naših dveju zemalja i dvaju naroda”, naveo je Si u čestitki.

Tagovi