in

Šešelj i Đukanović stari drugari

Šešelj i Đukanović stari drugari

Predsednički kandidat pokreta Evropa sad Jakov Milatović izjavio je da sa Srbijom i ostalim zemljama susedstva želi da napravi najbolje odnose te da je kršten u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, ali ii da poštije sve verske organizacije, uključujući Crnogorsku pravoslavnu crkvu (CPC).

„Mislim da treba da budem predsednik verujućih, koji ne veruju, koji su agnostici i ja ću to biti. Poštujem i poštovaću kao legalista sve verske organizacije, uključujući i Crnogorsku pravoslavnu crkvu i sve koje su u skladu sa zakonima registrovane u Crnoj Gori. Što se tiče mog verskog odnosa, to je moja unutrašnja stvar kao Jakova Milatovića. Kršten sam u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj Srpske pravoslavne crkve, kršten sam pod Ostrogom. Krstio sam sa svojom suprugom svoju decu u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i to je moj odnos prema veri“, rekao je Milatović u intervju za TV Vijesti.

On je rekao da ne može da utiče na svakog čoveka u Crnoj Gori i na njegove stavove.

Milatović je na konstataciju novinara da ga je podržao predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj, rekao da ne zna i da nikad u životu nije sreo Šešelja.

„Mi smo predstavnici potpuno drugačijih svetonazora i životnih pogleda“, rekao je Milatović.

Na pitanje da li to vidi kao dio prljave kampanje, Milatović je rekao da je to ping-pong između određenih ljudi.

„Šešelj je dolazio na inauguraciju Đukanovića na Cetinje 1998. godine. Oni su stari drugari“, rekao je Milatović.

On je rekao da je Aleksandar Vučić, demokratski izabrani predsjednik susedne zemlje koja nam je vrlo bliska.

„Sa Srbijom i ostalim zemljama susedstva želim da napravim najbolje odnose ne zbog mene, nego zbog građana Crne Gore, kako bismo sve imali na benefit. Nije normalno da smo jedini region u Evropi gde kada uđete na voz u Podgoricu i hoćete da uđete u Beograd, prvo vas zaustavlja policija i staje voz na granici crnogorskoj, izgubite pola sata, 40 minuta, pa se onda isto to uradi na granici srpskoj. Mi smo bili jedini deo Evrope pre 50 godina bez granica, a sada smo jedini deo Evrope sa granicama. Vrlo mi je važno unapređenje regionalnih ekonomskih integracija, kako bi ljudi prodisali, zato što smo upućeni jedni na druge“, rekao je Milatović.

U drugi krug predsedničkih izbora ušli su Milatović i kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović.