in

SDS nakon ujedinjenja sa Demokratama Srbije izabrala novo rukovodstvo

Socijaldemokratska stranka je saopštila da je, nakon ujedinjenja sa Demokratama Srbije, izabrala novo stranačko rukovodstvo.

Kako se navodi u saopštenju, na izbornoj skupštini SDS, održanoj 5. februara, izabrani su predsednik, potpredsednici, predsednik Političkog saveta, Statutarna komisija i 40 članova Glavnog odbora.

Za predsednika Socijaldemokratske stranke izabran je Boris Tadić.

Za potpredsednike SDS su izabrani Goran Bogdanović, Zlatko Dragosavljević, Aleksandar Ivanović, Vojislav Janković, Jovana Jovanović, Nada Kolundžija, Petar Radojčić, Goran Radosavljević i Miodrag Stanković.

Dodaje se da je za predsednik Političkog saveta SDS izabran Miloš Kovačević. Statutarnu komisiju će predvoditi Miloš Paligorić, a članovi će biti Milan Ivanović, Dejan Kranjević, Srđan Sandić i Mirko Šoć.

“Socijaldemokratska stranka nakon ujedinjenja nastavlja da gradi najjaču opozicionu infrastrukturu, koja će biti sposobna da se suprotstavi superstrukturi na vlasti. Ovo je prvo suštinsko ukrupnjavanje na opozicionoj sceni i prvo udruživanje vrednosno i politički srodnih opcija u opoziciji od dolaska SNS na vlast. Ujedinjeni oko izvorne misije Demokratske stranke nastavljamo najsnažniju borbu za slobodnu i demokratsku Srbiju, kako smo to uvek i činili – zajedno za velike pobede”, zaključeno u saopštenju.