in

Sava centar nema ni adresu ni delatnost, ali za direktora ima 300.000

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović izjavila je da Đorđe Mazinjanin, koji je ponovo imenovan za v.d. direktora “fantomskog” Javnog preduzeća Sava centar koje nema ni adresu ni aktivnosti, dobija bruto platu u iznosu od 300.588 dinara mesečno, saopštio je SSP.

Ona je navela da Sava centar od 30. septembra prošle godine godine, kada je to preduzeće prodato, nema pravu adresu, niti „planirane poslovne aktivnosti“, uz napomenu da Sava centar ima gubitak od preko milijardu dinara, od koga je najviše po osnovu poreza na imovinu koji se nije plaćao od 2014. godine.

„To ne sprečava da preduzeće isplaćuje bruto zarade od 300.588 mesečno u proseku za v.d. direktora, a za preostala dva zaposlena još ukupno bruto 388.776 dinara prosečno po poslovnom planu koji je usvojen za ovu godinu“, rekla je Mila Popović.

Dodala je da je Đorđe Mazinjanin član nadzornog odbora Telekoma i Telekomove ćerke firme Telus, od kojih dobija neto 205.331 dinar, upitavši šta tačno rade tri zaposlena u preduzeću bez adrese i delatnosti.

Tagovi