in

Saslušani Dijana Hrkalović i bivši načelnik PU Novi Sad

Tužilaštvo za organizovani kriminal saslušalo je nekadašnju državnu sekretarku MUP Dijanu Hrkalović, ali i bivšeg načelnika Policijske uprave Novi Sad Milorada Šušnjića. Kako saznaje Nova.rs, saslušani su zbog nezakonitog prisluškivanja osuđenog kriminalca Darka Eleza.

Reč je o krivičnom delu trgovina uticajem, prenosi Nova.rs.

Sektor unutrašnje kontrole podneo je dopunu krivične prijave protiv Hrkalović. U toj dopuni policija tereti Hrkalović i Šušnjića za nezakonito prisluškivanje Darka Eleza.

„Tačno je da je moja branjenica danas saslušana. Dijana Hrkalović je negirala krivicu i iznela svoju odbranu. Reč je o dopuni krivične prijave“, kaže za Nova.rs advokat Nenad Tasić.

Dodaje i da su kao svedoci saslušani policajci, koji nisu teretili Hrkalović.

Darko Elez je, podsećamo, nedavno sklopio sporazum o priznanju krivice u Bosni i Hercegovini za krivična dela u predmetu „Lutka“ i osuđen je na 15 godina zatvora. Shodno tom sporazumu, Elezu se oduzima sva imovina stečena kriminalnim aktivnostima i tim ugovorom obavezuje se da pristaje na saradnju sa srpskim i bosanskim pravosudnim organima u vezi organizovanog kriminala o informacijama koje su mu poznate, što je uobičajena procedura u ovakvoj situaciji.

Podsetimo, bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je izvršila trgovinu uticajem u slučaju ubistva karatiste Vlastimira Miloševića.

Tagovi