in

Saslušan osumnjičeni za ubistvo i ranjavanje iz marta 2008. godine

Saslušan osumnjičeni za ubistvo i ranjavanje iz marta 2008. godine

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Nebojša R. (44) zbog sumnje da je 4. marta 2008. godine u Vrčinu pucajući iz automatske puške ubio D.M. i ranio A.V, a zatim pobegao.

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, navode iz VJT.

Kako dodaju iz ovog tužilaštva, on se tereti za krivično delo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Nebojša R. se nalazi u pritvoru od 13. maja ove godine kada je izručen iz Brazila, po poternici nekadašnjeg Okružnog suda u Beogradu iz 2008. godine.

U Brazilu je, kako navode iz ovog tužilaštvam, 2010. godine osuđen na kaznu od 13 godina i sedam meseci zatvora zbog krivičnog dela trgovina narkoticima.

Sumnja se da je on 4. marta najpre pozvao oštećene da dođu do njegove kuće u Vrčinu, kako bi bi razgovarali u vezi sa novčanim dugovanjima koje on ima prema njima. Sačekao je da oni oko 18:50 časova dođu vozilom do kuće pa je u pravcu džipa u kojem su se nalazili D.M. i A.V. sa terase drugog sprata kuće ispalio više projektila iz automatske puške marke “CZ” koju je je, kako kažu iz tužilaštva, držao neovlašćeno.

Tada je, podseća VJT, D.M. zadobio više ustrelnih rana, usled kojih je preminuo iste večeri u Urgentnom centru u Beogradu, dok je Vlahović, koji je sedeo na mestu vozača, zadobio prostrelnu radu desne nadlaktice. Nebojša R. je nakon toga napustio lice mesta i pobegao u nepoznatom pravcu, objašnjava se u saopštenju.

Tagovi