in

Šapić: Ne pogađaju me spekulacije da nemam podršku SNS

Šapić: Ne pogađaju me spekulacije da nemam podršku SNS

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da za šest meseci, otkako je na čelu grada, nije video niti osetio, unutar gradskog aparata, neku namernu opstrukciju, ni sa jednog nivoa, ni u jednom sekretarijatu, preneo je Beoinfo.

Šapić je za Večernje novosti rekao da ga ne pogađaju spekulacije da nema podršku Srpske napredne stranke (SNS), navodeći da ne bi mogao donese nijednu odluku bez Gradskog veća, niti bez skupštinske većine, koju drži koalicija oko SNS sa partnerima.

Na konstataciju da „zli jezici kažu da je strano telo u stranci“, Šapić je rekao da onda to „strano telo“ ima popriličan uticaj jer je na čelu Gradske uprave kad se donose i sprovode istorijske odluke koje nikad niko nije donosio.

Što se tiče odnosa predsednika SNS i Srbije Aleksandra Vučića i njega, Šapić je kazao da je to između njih i da misli da ne postoji bolji način da Vučiću kao šefu države pomogne, nego da radi svoj posao najbolje što ume.

On je dodao da predsednik stranke daje poverenje, ne da se pozivate na njega, nego da radite posao za koji ste delegirani, najbolje što umete i da za to i preuzimate potpunu odgovornost.

„Drugo, poverenje koje sam dobio nisam dobio na lepe oči ili što sam nekoga hvalio, nego za krvav dvanaestogodišnji rad i rezultate iz ove oblasti, i treće, šta on ima od toga da ja izlazim svakog dana i dajem mu deklarativnu podršku“, istakao je Šapić, dodavši da on to ne može, nikada to nije radio, niti će.

„To mi je veoma neukusno i veliko je pitanje koja je krajnja namera ljudi koji to rade. Da li stvarna podrška ili bežanje od odgovornosti. Ako nekom smeta, to je njegovo pravo, ali ja drugačije niti umem, niti mogu, niti želim“, rekao je Šapić.

On je dodao da kad bi i drugi više vodili računa o onome što rade, a manje pričali, da bi i Vučiću više pomagali.