in

Šapić na mestu rušenja na Avali: Nelegalnu gradnju ozbiljno shvatam

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je lokaciju na Avali gde je počelo uklanjanje nelegalnog objekta napravljenog 2020. godine, koji se jednim delom nalazi u trećoj zoni zaštite prirodnog dobra.

Šapić je naglasio da od prvog dana radi na ispunjenju predizbornih obećanja građanima i da je krajnje ozbiljan kada je u pitanju nelegalna gradnja.

Podsetio je da je tokom kampanje govorio da će se posebno povesti računa o Avali, Košutnjaku, Adi Ciganliji, Zvezdarskoj i Bojčinskoj šumi.

„I pored uverenja javnosti da do rušenja neće doći, insistirao sam da se ovaj predmet aktivira i da se investitor upozori da bi mu bilo najbolje da sam ukloni objekte, jer ukoliko ih mi budemo uklanjali, to će biti višestruko skuplje. Očigledno da me je ozbiljno shvatio i drago mi je zbog toga. Nadam se da će me ozbiljno shvatiti i svi drugi, pogotovo oni koji su mislili da se na temu nekih stvari šalim, da nisam dovoljno ozbiljan i odlučan, te da će možda na ovom primeru nešto razumeti. Takođe sam siguran da će biti i onih kojima će trebati još dosta primera, a biće ih“, naglasio je Šapić.

Prema njegovim rečima, ovakvim i sličnim problemima će se u budućnosti posebno baviti član Gradskog veća Svetozar Andrić i v. d. sekretara za poslove komunalne milicije Ivan Divac, a da će se Komunalna milicija ozbiljnije uključiti u praćenje nelegalnih radova.

„Postoji nekoliko oblasti u kojima imamo problema, počevši od prekomerne buke – negde smo uspeli da rešimo, a negde ne. Od sada ćemo funkcionisati po komandnoj odgovornosti – oni će snositi odgovornost za ono što se dešava na terenu, kao što ću ja snositi odgovornost pred građanima. To znači da ukoliko na terenu ne bude bilo onako kako smo se dogovorili, oni koji su odgovorni neće više biti na svojim mestima i tu nema ljutnje, jer mislim da je to jedino ispravno. Kao što ja sutra neću biti na ovom mestu ukoliko ne budemo pružili građanima ono što smo obećali“, rekao je Šapić.

Istakao je i da će uskoro objaviti mere koje će Grad preduzeti kada su u pitanju buka, divlje deponije i drugi komunalni problemi.

Tagovi