in

Samo udruženi se možemo boriti protiv radikalnih islamista

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da bi 11. septembar trebalo da bude trajna opomena i podsećanje svetu da se “samo udruženi možemo boriti protiv radikalnih islamskih pretnji i da samo zajedno možemo sačuvati mir, ljude i materijalna dobra”.

Navodeći da se danas navršava 20 godina otkako je izvršen jedan od najstrašnijih terorističkih napada u svetu, Dodik je naglasio da su tog dana u SAD „stradali nevini ljudi, zbog zla koje sa sobom nosi radikalna ideologija, koja za mete bira upravo nevine civile“.

„Republika Srpska ostaje deo svetske antiterorističke koalicije, spremna da da svoj doprinos u borbi protiv zla koje za sobom nosi terorizam“, kazao je Dodik.

Danas se navršilo 20 godina od terorističkih napada na SAD u kojima je poginulo oko 3.000 ljudi, dok je više od 25.000 povređeno.

Turković: Teroristički napad na SAD napad na vrednosti demokratskog sveta

Ministarka spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković (SDA) izjavila je da je teroristički napad na Sjedinjene Američke Države 11. septembra 2001. bio napad na vrednosti demokratskog sveta.

„Prisećamo se danas užasnog terorističkog napada na SAD. To nije bio napad samo na SAD, već i na vrednosti demokratskog sveta i ljude koji žele mir, slobodu i poštovanje. Borba protiv zla i nepravde se nastavlja“, istakla je Turković.

Prema njenim rečima, građani BiH, baš kao i građani SAD, znaju koliko se teško boriti protiv terorizma, nasilja i ratnih zločina.

„Ne postoji alternativa za takvu borbu i BiH će ostati na pravoj strani te istorijske borbe“, navela je ministarka Turković.

Predsedavajući Predstavničkog doma parlamenta Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić je u pismu predsednici Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi istakao da BiH „čvrsto stoji uz SAD“.

Tagovi