in

Rusija podriva globalnu bezbednost, računamo na Srbiju u odbrani mira

Rusija podriva globalnu bezbednost, računamo na Srbiju u odbrani mira

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre izjavio je, tokom sastanka sa ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem, da “neopravdana i ničim izazvana agresija” Rusije na Ukrajinu podriva evropsku i globalnu bezbednost i sigurnost.

„Evropska unija je dorasla tom izazovu i računa na Srbiju u odbrani mira i međunarodnog poretka, zasnovanog na pravilima“, kazao je Žiofre, a prenelo je Ministarstvo odbrane.

Žiofre je naglasio da je EU voljna da ojača saradnju sa Srbijom na polju bezbednosti i sigurnosti i istakao značaj stabilnosti u regionu i podršku evropskim integracijama svih država Zapadnog Balkana.

Dodao je da ima prostora za dalje unapređenje saradnje i snažniji razvoj odnosa između Evropske unije i njenih članica sa Srbijom.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da je regionalna saradnja, kao preduslov evropskih integracija, jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije.

Stefanović je istakao da je Srbija odgovoran i kredibilan partner koji će, u skladu sa svojim jasnim političkim opredeljenjem, ostati vojno neutralna država, ujedno otvorena za saradnju i spremna da izgrađuje partnerske odnose sa svim državama i međunarodnim organizacijama.

Najnovije informacije pogledajte u našem BLOGU UŽIVOi na stranici RAT U UKRAJINI.

Tagovi