in

Rusi: Predajte se, izbegnite krvoproliće – Ukrajinci: Je*ite se (VIDEO)

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski saopštio je da su svi vojnici koji su čuvali Zmijsko ostrvo na Crnom moru poginuli.

– Svaki vojnik koji je čuvao Zmijsko ostrvo na Crnom moru je poginuo – rekao je ukrajinski predsednik i dodao da će poginulima odati počast posthumno.

On je poručio i da je 137 ukrajinskih državljana, vojnika i civila, poginulo prvog dana ruskog napada. Najmanje 316 osoba je povređeno.

Vezano za Zmijsko ostrvo, objavljena je i radio-komunikacija zapovednika ruskih i ukrajinskih snaga.

Na snimku se prvo čuje pripadnik ruske vojske:

– Javljam vam se s ruskog vojnog broda. Predlažem vam da položite oružje, predate se i da tako izbegnite krvoproliće i nepotrebne žrtve. Ako ne pristanete, bombardovaćemo vas – čuje se.

Ukrajinci potom odgovaraju kratko i jasno: „Je***e se.“

Zelenski je ranije potpisao dokument kojim se naređuje mobilizacija svih vojnih obveznika u svim ukrajinskim regijama. Društvenim mrežama šire se video zapisi koji navodno prikazuju Ukrajince u redovima za odlazak u rat.

U televizijskom obraćanju rekao je da je razočaran nakon razgovora sa zapadnim čelnicima: „Ne vidim nikoga da se bori uz Ukrajinu“.

Kazao je i da veruje da su ruske diverzantske jedinice ušle u ukrajinski glavni grad Kijev. U video izjavi kasno u četvrtak, Zelenski je rekao: „Prema našim informacijama, neprijatelj me je označio kao metu broj 1, moju porodicu, kao metu broj 2. Oni žele da politički unište Ukrajinu uništavanjem šefa države. Imamo informacije da su neprijateljske diverzantske jedinice ušle u Kijev“.

Najnovija dešavanja u Ukrajini pratite na našem blogu.

Ponoš: Srbija mora poštovati međunarodno pravo, a ne pravo jačeg – rat je neprihvatljiv