in

RS nije dobila ništa, a SNSD se danas kukavički vraća u institucije BiH

Potpredsednik Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak izjavio je da Republika Srpska nije dobila nijedan ustupak od kraja jula prošle godine, kada je bivši Visoki predstavnik Valentin Incko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida, ali da je uprkos tome vladajući Savez nezavisnih socijaldemokrata prekršio zaključke parlamenta RS i danas se “kukavički” vratio u zajedničke institucije BiH.

Crnadak je rekao da je „bez obzira na sva lažna objašnjenja“ srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, „vreme da se kaže da su poklekli i kapitulirali“.

On je postavio pitanje zašto Dodik plaši narod američkim zvaničnikom Gabrijelom Eskobarom?

„To je njegov prijatelj već 20 godina, američki diplomata, koji je sinoć veoma uspešno i ugodno razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Nažalost, danas se u RS više veruje čak i u dobre namere Eskobara, nego u dobre namere Dodika i Željke Cvijanović“, ocenio je Crnadak.

On je naveo da je korupcija najveći problem RS i BiH, a da je Dodik “protiv borbe protiv korupcije”.

“Logično je da je Dodik protiv borbe protiv korupcije, na kraju krajeva iz njegovog kabineta se upravljalo nabavkom medicinske opreme u iznosu od preko 30 miliona za vreme vanrednog stanja. Važno je da SNSD shvati da je došao kraj, došao je momenat kad se polažu računi i kad će oni koji su krali odgovarati”, naglasio je Crnadak.

Tagovi