in

Rešite ubistva Davida i Dženana

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida Dragičevića, postavio je šator ispred Tužilaštva Bosne i Hercegovine gde će, kako je najavio, ostati sve dok se ne reši ubistvo njegovog sina, kao i mladića Dženana Memića iz Sarajeva.

„Ubistva Davida i Dženana se moraju konačno rešiti. Ako umešani u ubistvo Davida ostanu na slobodi u Banjaluci, ubiće mog brata i njegovu decu i sve ljude koji nas podržavaju. Zato se ovaj slučaj mora rešiti. Dokazi postoje“, kazao je Dragičević novinarima u Sarajevu.

On je naveo da svi oni koji su umešani u Davidovo ubistvo ne spavaju godinama.

„Oni ne spavaju već četiri godine. Znaju ko sam ja, znaju moje namere i znaju sve. Ako se ne reši legalno, ja ću uzeti pravdu u svoju ruke, a žrtava će biti previše. Oko za oko, zub za zub“, kazao je on.

Iz grupe “Pravda za Davida” ocenili su da je ovaj dan velika bruka za državu BiH, jer je predmet ubistva Davida Dragičevića već godinu dana u nadležnosti Tužilaštva BiH, ali do sada nije bilo nikavog pomaka.

David Dragičević nestao je 18. marta 2018, a njegovo telo pronađeno je šest dana kasnije na ušću rečice Crkvena u Vrbas u Banjaluci.

Njegovi roditelji od samog početka tvrde da su u Davidovo ubistvo umešani i pojedini pripadnici MUP Republike Srpske.

Tagovi