in

Realno je da će Abazović uspeti da formira manjinsku vladu

Realno je da će Dritan Abazović uspeti da formira manjinsku vladu i ona će imati mogućnost da za relativno kratko vreme postigne mnogo toga što vlada Zdravka Krivokapića nije bila u stanju da uradi, ocenio je direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije Vladimir Pavićević za portal RTCG.

On je rekao da će prvi konkretniji rezultati Abazovićeve vlade pokazati da je izglasavanje nepoverenja Zdravku Krivokapiću bio dobar potez i da je bilo nužno da „jednog neuspešnog premijera i njegovu vladu zamene ljudi koji će biti mnogo uspešniji i odgovorniji“.

Pavićević tvrdi da je predsednik Crne Gore i DPS Milo Đukanović odlučio da podrži Abazovićev predlog o formiranju manjinske vlade jer nema izbora.

“U proteklih godinu dana DPS gubi jednu po jednu opštinu i oni su procenili da je ovo prilika da makar naprave jednu vrstu privida svog povratka. Cenu ove podrške će, međutim, da plati Milo Đukanović lično i to povlačenjem sa mesta šefa DPS iduće godine i nekandidovanjem na izborima za predsednika države”, predviđa Pavićević i dodaje da je Abazović racionalan.

“Dobro zna da je političko penzionisanje Đukanovića najveći interes najvećeg broja građana Crne Gore i to će se konačno i desiti”, rekao je Pavićević i naglasio da ako manjinska vlada ne uspe, jasno je da su rešenje privremeni izbori, što je opet bolje rešenje od vlade Krivokapića.

Tagovi