in

Razišao se “Narodni štab” posle više od tri sata držanja govora ispred ulaza N1

Razišao se “Narodni štab” posle više od tri sata držanja govora ispred ulaza N1

Nekoliko desetina građana, koji se predstavljaju kao “Narodni štab” boravio je ispred ulazne kapije Televizije N1, gde su držali govore više od tri sata preko ozvučenja i ometali rad novinara.

Policija je izašla na teren nakon poziva zaposlenih i oni su senalazili među okupljenima.

Televizija N1 smatra da bi potencijalni upad „Narodnog štaba“ u prostorije Televizije N1 bio nasilan.

Podestimo, 30. maja desetine građana koji su se predstavljali kao „Narodni štab“ više sati se nalazilo se na privatnom posedu ispred samog ulaza u Televiziju N1, gde su držali govore preko ozvučenja. Policija tada nije reagovala, iako su primili pozive zaposlenih sa Televizije.

Grupa ljudi koja je prošle nedelje držala skup u dvorištu televizije N1 pesmom je dočekala Dušana Dunđera, kojeg je najavila kao „prvog srpskog titulara u poslednjih sto godina“.

Dunđer je u dvorište N1 stigao mercedesom sa oznakom “Maybach”, a njegov izlazak iz automobila u pratnji obezbeđenja dočekan je aplauzom. On je preuzeo mikrofon od okupljenih, da bi potom duže od sat vremena držao govor i odgovarao na pitanja svojih pristalica.

Kako je objavio Danas, Dunđer okuplja i predvodi Pokret „Dostojni Srbije“, koji je ometao protest „Srbija protiv nasilja“ emitujući svoje poruke preko ozvučenja. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pomenuo ih je gostujući na TV Pink u kontekstu protesta.

Upali su u zgradu RTS-a u martu 2022. godine, odakle ih je izvela policija. Kako su izveštavali mediji, u zgradu javnog servisa su ušli zbog nezadovoljstva radom i izveštavanjem te kuće.

Prema nezvaničnim informacijama, u RTS je ušlo oko 40 ljudi, a intervenisalo je nekoliko desetina pripadnika Policijske brigade.

Tagovi