in

Rakić kaže da nasilja ima još više, Lazović

Rakić kaže da nasilja ima još više, Lazović

Narodni poslanik Radomir Lazović iz “Ne davimo Beograd” kaže da neće biti razgovora sa vlastima dok se ne ispune zahtevi protesta “Srbija protiv nasilja”.

„Posle ovako velike tragedije moramo da napravimo otklon od onoga što se dešavalo“, rekao je Lazović za N1 u specijalnoj emisiji posvećenoj novom protestu građana.

Dragana Rakić iz Demokratske stranke kaže da su građani u poslednjih mesec dana, nakon masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar“, mogli da vide da nasilje u društvu na samo da nije smanjeno, nego je još više prisutno u javnom govoru.

Sa govornice se mogu čuti reči koje nisu prisutne ni u kafanskom govoru i vređanje svih koji ne misle kao SNS, rekla je ona.

„Režim Aleksandra Vučića počiva na nasilju, oni ne razumeju šta znači humanost, empatija, tuga“, kazala je Rakić.

Ona je kazala da ne odustaju od zahteva, koje su sami građani izneli na protestima, i ocenila da su zahtevi formulisani konkretno.

Zahtevi su ranije formulisani i uključuju oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama kao što su Pink i Hepi TV, smenu svih članova Saveta REM-a, gašenje štampanih medija i tabloida koji objavljuju lažne vesti, podmetačine i kontinuirano krše novinarski kodeks, smenu rukovodstva RTS-a i hitno ukidanje programa koji promovišu nasilje, nemoral i agresiju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, poput rijaliti programa.

Dragana Rakić je rekla da protesti pripadaju svim građanima, a da su iz opozicije samo „tehnički organizatori“ jer neko mora da prijavi skup policiji.

Ocenila je i da podrška predsedniku Srbije i donedavnom predsedniku SNS Vučiću nikad nije bila iskrena nego rezultat propagande, pre svega sa televizija Pink i Hepi, ali i sa RTS-a.

Rekla je i da će protesti biti otvoreni za sve žrtve režima Aleksandra Vučića koji žele da se obrate.

Radomir Lazović je ocenio da Pink i Hepi brane samo oni koji imaju korist od njih, a to je Srpska napredna stranka, jer im te televizije, kako kaže, „omogućavaju da ostanu na vlasti“.

„Apelujem da se fokusiramo na to da iz ovog sada izađemo zdraviji kao društvo, a jedini način je da se zaustave ‘fabrike mržnje’“, kazao je Lazović.