in

Radoš Milovanović dobija ulicu u Lučanima, porodice stradalih radnika ogorčene

Odbornici skupštine opštine Lučani usvojili su predlog preduzeća “Milan Blagojević – Namenska” da dosadašnja ulica Radnička, ponese naziv Ulica Radoša Milovanovića. Sa druge strane porodice nastradalih radnika su ogorčene, ali, ipak smatraju, da ništa nije čudno.

U predlogu koji je dostavljen odbornicima na razmatranje i usvajanje se navodi da je preminuli generalni direktor, Radoš Milovanović, dao veliki doprinos napredku i razvoju opštine, javnih ustanova, mesnih zajednica, kulturi i sportskim manifestacijama, kao i da je ceo svoj život posvetio preduzeću i opštini.

Prema oceni porodice nastradalog Milomira Milivojevića, to je bruka i sramota. Milomirova majka Nela Milivojević kaže da sve to bilo i za očekivati.

„Ne bi me čudilo da mu ukažu još veću čast za smrt dvadeset jedne osobe. Živim i provodim dane dok mi ne dođe sudnji“, kaže ona za Nova.rs.

Milomirov otac, Milovan Milivojević, kaže da je i sadašnji direktor fabrike u v.d. statusu, Predrag Ilić, Milovanovićev čovek, pa je predlog sasvim realan.

„Njega je postavio Neško Milovanović, Radošev sin. On je direktor hotela, Sportskog centra i stadiona u Lučanima. Vodio ga je kod Vučića i u Ministarstvo odbrane, to znam iz pouzdanih izvora“, navodi Milovan.

Milan Davidović, čija je supruga Vesna poginula 1997. godine, kaže da je davanje ulice po Radošu Milovanoviću suvišno komentarisati, ali nije mogao da prećuti.

„Umesto da daju ulice po stradalim radnicima, da se podseća na njihovu mladost i život. Zbog fabrike su naše porodice zavijene u crno. Moja supruga je imala 28 godina kada je poginula zajedno sa sedmoro kolega“, kaže Milan za Nova.rs.

Opšrirnije čitajte na portalu Nova.rs.