in

Radoičić se tokom policijske provere sa Brnjaka vratio u centralnu Srbiju

Kosovska policija potvrdila je da je Milan Radoičić nakon što je u četvrtak na punktu Brnjak pokušao da uđe na KiM vratio u centralnu Srbiju, piše “Koha ditore”, prenosi “RTS”.

„Osumnjičeni muškarac/Srbin (ulazio na Kosovo), dok su ga policajci proveravali, odvezao se nazad u Srbiju. Na osnovu izvršene provere, za osumnjičenim se traga na osnovu sudske poternice“, navodi se u policijskom izveštaju za poslednja 24 časa, piše RTS.

Vraćanje Radoičića u centralnu Srbiji potvrdio je i tužilac Rasim Maljoku.

Kako je saopštila policija, “bekstvo se dogodilo dok su ga policajci proveravali”.

Za Radoičićem je raspisana poternica zbog ubistva Olivera Ivanovića. Radoičić je izvesno vreme bio izbrisan sa liste traženih osoba i to odlukom tužioca koji je vodio istragu.

Nakon nekog vremena, Specijalno tužilaštvo ga je ponovo stavilo na listu traženih osoba.

PIK zatražio suspenziju policajaca sa Brnjaka zbog bekstva Radoičića

Policijski inspektorat Kosova (PIK) preporučio je Kosovskoj policiji suspenziju trojice policijskih službenika na Brnjaku, zbog sumnje da su izvršili krivično delo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“ u vezi sa sinoćnim bekstvom lica sa poternice. Iako ne potvrđuju identitet, sada su naveli i inicijale M.R. Vest stiže neposredno nakon jutrošnjih informacija, a potom i potvrde Srpske liste da je Milan Radoičić ponovo izbegao hapšenje i to upravo na Brnjaku.

Kosovska policija u svom 24-izveštaju izvestila je da je juče na ovom prelazu jedno lice u 15.40, u trenutku dok su mu policajci proveravali dokumenta, pobeglo nazad ka teritoriji koju kontroliše Srbija. Potvrdili su i to da se radi o osobi za kojom se traga, na osnovu sudskog naloga, ali nisu naveli njegov identitet.

Prema navodima ovog medija, on je po bekstvu ostavio svoju dokumentaciju službenicima na prelazu.

Kako precizira PIK, službenici za koje preporučuju suspenziju su kapetan, vodnik i policajac, koji su zaposleni na prelazu Brnjak odnosno pri Regionalnoj graničnoj direkciji Sever.

Izvor : Shutterstock

PIK je o ovom slučaju obavešten već sinoć, a danas iznosi inicijale lica koje je pobeglo.

„PIK je sinoć obavešten od strane Kosovske policije o incidentu koji se dogodio na prelazu ‘Brnjak’ u Regionalnoj graničnoj direkciji Sever, gde se osumnjičeni sa inicijalima M.R. pojavio i to tokom kontrole na graničnom prelazu, a isti je lice sa poternice“, navodi PIK u saopštenju.

PIK potvrđuje da se sumnja da je M.R. okrenuo automobil unazad i vratio se u pravcu teritorije koju kontroliše Srbija, kao i da su njegova dokumenta ostala kod službenika prelazu.

Istražitelji PIK-a su u konsultaciji sa Osnovnim tužilaštvom u Uroševcu pokrenuli istražni postupak protiv tri policijska službenika zbog sumnje na krivično delo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“.

„Istražitelji PIK-a u punoj koordinaciji sa Tužilaštvom Kosova će nastaviti da preduzimaju druge istražne radnje ka potpunom rasvetljavanju svih okolnosti slučaja“, zaključuje se u ovom saopštenju.