in

Rade Basta saučesnik obojene revolucije

Rade Basta saučesnik obojene revolucije

Poslanik Srpske napredne stranke Marko Atlagić izjavio je u Skupštini Srbije da je ministar privrede Rade Basta “saučesnik obojene revolucije koja je na delu kao 5. oktobra 2000.”

Atlagić je rekao da je Basta zbog toga što se nije pridržavao politike Vlade, trebalo da podnese ostavku, a nije.

„Zašto? Zato što je Basta saučesnik obojene revolucije koja je na delu kao 5. oktobra 2000. Isti su im ciljevi i jednima i drugima, isti su, verovali ili ne, akteri“, naveo je Atlagić tokom skupštinske rasprave o smeni Baste.

Poslanik naprednjaka je rekao kako je velika tragedija u OŠ „Vladislaav Ribnikar“ bila okidač za ulične šetnje, ali da je njihov cilj destabilizacija zemlje i rušenje predsednika države ne na izborima, već na ulici.

Inostrani centri moći, prema rečima Atlagića, zajedno sa domaćim akterima pokušavaju da destibilizaju državu i smene predsednika Vučića.

Atlagić je kazao i da proteste danas predvode Velimir Ilić, Dušan Petričić, Dragan Đilas i Vuk Jeremić, kako je rekao, isti oni koji su predvodili proteste 5. oktobra.

Optužio je poslanika DS-a Srđana Milivojevića da je 5. oktobra zapalio zgradu Skupštine, a na Vidovdan isporučio Slobodana Miloševića Hagu što je, kako je ocenio, jedna od najvećih sramota u istoriji Srbije.