in

Puštena u rad novoizgrađena Vatrogasna stanica Novi Beograd

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je otvaranju novog objekta Vatrogasno-spasilačke jedinice Novi Beograd i istakao da je nakon 70 godina najnaseljenija opština u Srbiji po prvi put dobila vatrogasnu stanicu.

„Od osnivanja Opštine Novi Beograd, mnogi su obećavali da će ova velika beogradska opština dobiti svoju vatrogasnu stanicu. Ali, samo je današnja država na čelu sa predsednikom Vučićem, zahvaljujući svojoj ozbiljnosti, organizovanosti i dobrim ekonomskim aspektima realizovala i sprovela do kraja izgradnju vatrogasno-spasilačke stanice u Novom Beogradu“, rekao je Vulin nakon obilaska prostorija.

„Brinemo o miru i stabilnosti zemlje, ali podjednako brinemo i o bezbednosti običnog čoveka. Nakon 70 godina, opština Novi Beograd dobila je svoju prvu vatrogasnu stanicu, a naši vatrogasci-spasioci biće još efikasniji, jer će od sada moći na brži i lakši način da pristupe intervenciji“, poručio je ministar.

Dodao je da su do sada vatrogasci-spasioci stizali u Novi Beograd za 15 minuta, a da će sada na lice mesta stizati za tri do četiri minuta.

“Samo u prethodne tri godine, na teritoriji opštine Novi Beograd, pripadnici Sektora za vanredne situacije imali su ukupno 1.491 intervenciju, od čega je tokom 2021. godine broj intervencija iznosio 540. Od tih 540 intervencija, 365 je bilo gašenje požara”, kazao je on.

Naveo je da su ove godine na teritoriji opštine Novi Beograd bile 122 intervencije, od čega na gašenju požara 83, a spaseno je 20 osoba.

Tagovi