in

Pupovac iznenađen navodima da je njegov stranački kolega obuhvaćen istragom

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), koalicionog partnera vladajuće Hrvatske demokratske zajednice, Milorad Pupovac izjavio je da je iznenađen što je policijskom istragom obuhvaćen niz državnih zvaničnika, među kojima i njegov stranački kolega Boris Milošević i poručio da institucije treba da istraže svačiju odgovornost.

Darko Horvat

Pupovac je za Hinu rekao da je nezvanične informacije o pokretanju istrage, u koju je uključen i potpredsednik Vlade iz SDSS Boris Milošević, saznao iz medija, što ga je „vrlo iznenadilo“.

On je naveo da DORH i USKOK kao pravosudne institucije obavljaju svoj deo posla u skladu sa svojim nadležnostima, izrazivši nadu da će se uskoro znati o čemu se zapravo radi i ko je u kakvom statusu i ko je odgovoran, a ko nije.

Prema njegovim rečima, SDSS kao koalicioni partner ima svoj deo političke odgovornosti koju će nositi i sada, kao i ranije.

Mediji su uz vest o hapšenju ministra građevinarstva Darka Horvata objavili i Miloševićevo ime, uz imena još pet državnih zvaničnika koji su pod istragom. Prema nezvaničnim informacijama, sporna je dodela novca iz programa razvoja preduzetništva na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.

Tagovi