in

Pupovac: Glavni zadatak je da utišamo govor mržnje

Pupovac: Glavni zadatak je da utišamo govor mržnje

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke u Hrvatskoj Milorad Pupovac izjavio je u Zagrebu da je glavni zadatak srpskih i hrvatskih političara da utišaju govor mržnje.

„U aktuelnom kontekstu, naročito je važno da se utiša govor mržnje i svako slavljenje zločinaca kao nacionalnih heroja. Utišavanje glasova mržnje prvenstveni je zadatak nas koji se obraćamo s političkih, ali i crkvenih govornica“, rekao je Pupovac, otvarajući Božićni prijem Srpskog narodnog veća u Hrvatskoj.

Pupovac je kazao da je današnji Božićni prijem SNV drugačiji od prethodnih „zahvaljujući činjenici da predstavnici vlada Srbije i Hrvatske prisustvuju u ovako značajnom i važnom sastavu“, kao i predstavnici Srpske pravoslavne crkve, na čelu sa patrijarhom Porfirijem.

Na božićnom prijemu SNV su ministri spoljnih poslova i evropskih integracija Srbije, Ivica Dačić i Tanja Miščević, ministar za ljudska i manjinska prava u Vladi Srbije i predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov.

Prisutni su i članovi Vlade Hrvatske, uključujući premijera Andreja Plenkovića koji se uoči prijema pozdravio sa Dačićem.

Tagovi