in

Pružili smo mu konzularnu pomoć jer je državljanin

Nemačka ambasada u Beogradu pružila je konzularnu pomoć Predragu Koluviji, koji je državljanin Nemačke, navedeno je u odgovoru koji je ambasada uputila redakciji Nove.rs, nakon što su zatražili njihov komentar na navode Predraga Koluvije, koje je izneo na TV “Hepi”.

U svom jutrošnjem gostovanju, vlasnik poljoprivrednog dobra „Jovanjica“ Predrag Koluvija, izjavio je, između ostalog, da se nemačka ambasada u Beogradu i te kako interesuje za slučaj Jovanjica i dodao da nemačkoj ambasadi nije jasno zašto je on uopšte uhapšen. Takođe, izjavio je da nemačka ambasada iz političke korektnosti ne želi da se meša zvanično, već mu samo pruža podršku tako što ga kontaktira, i tako što su ga predstavnici ambasade obilazili u pritvoru.

Nova.rs pitala je nemačku Ambasadu u Beogradu da li su tačne tvrdnje Koluvije da uživa njihovu podršku i da se oni interesuju za njegov slučaj, kao i pitanje da li je tačno da su ga predstavnici ambasade posećivali u pritvoru.

„Pružili smo gospodinu Koluviji konzularnu pomoć jer je državljanin Nemačke. Tekuće sudske postupke ne komentarišemo“, odgovorili su kratko iz Ambasade Nemačke u Beogradu, piše Nova.rs.

Podsetimo, za slučaj „Jovanjica“ pred Specijalnim sudom u Beogradu vode se dva postupka. Jedan se odnosi na Koluviju i zaposlene na tom imanju, a drugi na pripadnike bezbednosnih službi, koji su to poljoprivredno gazdinstvo obezbeđivali.

Tagovi