in

Protesti na Cetinju događaj za sramotu Crne Gore i posebno Đukanovića

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su protesti zbog ustoličenja mitropolita crnogorsko primorskog SPC Joanikija na Cetinju “događaj na sramotu Crne Gore, delimično njene izvršne vlasti a posebno predsednika Mila Đukanovića”.

„U situaciji kada je drugim verskim zajednicama dopušteno da upražnjavaju sva prava, to je neprimereno ponašanje, ali se pokazalo da ja narod odlučan, a crkva jaka“, rekao je Dodik za TV Pink.

Dodik je naveo da se iz događaja na Cetinju mora izvesti „jasna pouka da postoji jak otpor prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) i Srbima u Crnoj Gori“. „Ovo je kulminacija događaja u Crnoj Gori gde su SPC i srpski narod skrajnuti“, rekao je Dodik, dodavši da ta dešavanja predstavljaju „pritisak na Srbiju zato što se ona stabilizovala i ojačala i postala sasvim drugačiji subjekat na regionalnom i međunarodnom planu“.

Sva dešavanja na Cetinju pratite u našem BLOGU UŽIVO.

Podsetimo, patrijarh i mitropolit Joanikije stigli helikopterom. Na ulicama Cetinja čuli su se pucnji, demonstranti su gađali policiju, a ona je ispalila suzavac. Ceremonija ustoličenja završena.

Tagovi