in

Protest zbog pretnji i nasilja u Šapcu: Traži se smena Vulina

U Šapcu je protestovalo nekoliko desetina građana nezadovoljnih reakcijom policije na više slučajeva pretnji i nasilja u tom gradu.

Malenko Komanović, otac maloletne devojke koju je napao Čedomir Srnić, koji je javnosti postao poznat posle napada čekićem na demonstrante na Novom mostu u Šapcu, zahvalio je okupljenima.

On je rekao da zakon treba da uzme stvar u svoje ruke, a ne da “budemo prepušteni sami sebi”.

Snežana Anđelić, majka maloletnika koji je na poternicama koje su se pojavile u Šapcu označen kao “kriminalac”, rekla je da je njen sin morao da napusti državu od straha za ličnu bezbednost i slobodu kretanja.

“Na njega nije niko fizički nasrnuo, ali se našao na hiljade poternica koje su osvanule u ovom gradu”, rekla je ona.

Ona je rekla da su njena saznanja da se u tom slučaju ne radi ništa i da porodica nije dobila nikakav poziv od tužioca ili sudije.

“Ovo je zanemarivanje svog posla, oni ne rade ono za šta su plaćeni. Oni ćute i žmure”, rekla je Anđelić.

Radnik TENT-a Dragoslav Ljubičić iz Obrenovca rekao je Šapčanima da je došao na skup da deli njihov bes.

“Mi smo u ovoj situaciji zato što neki ljudi koji se nalaze u ovoj zgradi ne čuvaju našu bezbednost”, rekao je on okupljenima ispred zgrade policije.

Aktivista i član Predsedništva pokreta “Buđenje” Dušan Tufegdžić, koga je udario automobil na protestu u Šapcu, rekao je da su šabačka gradska vlast i predsednik Vučić rekli da se ništa nije desilo tokom protesta na mostu.

“Oni su rekli – radite šta hoćete, tucite ljude po ulici, gazie ljude na mostu, raspisujte poternice – kao što su radili. Tucite maloletnu žensku decu. To je posledica onoga što su Aleksandar Vučić i šabačka gradska vlast uradili”, rekao je on.

Kazao je da okupljeni zahtevaju smenu ministra policije Aleksandra Vulina, kao i da se otkrije ime onoga ko je naredio da se policija povuče sa mosta tokom ekološkog protesta u Šapcu krajem prošle godine.