in

Protest zbog pada Vlade Crne Gore, Bečić poručuje

Kod Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici održan je veliki protest zbog političke krize u Crnoj Gori koja je završena obaranjem vlade premijera Zdravka Krivokapića i smenom predsednika Skupštine Alekse Bečića.

Protest su organizovali Demokratska Crna Gora, Ujedinjena Crna Gora i Prava Crna Gora, a demonstrantima se obratio Bečić, koji se zahvalio na podršci Crnogorcima, Srbima, Hrvatima, Albanacima, Muslimanima i Bošnjacima.

„Ujedinila se i okupila Crna Gora koja ne trpi izdaju i obmanu, koja ne trpi prevaru, jer je to u suprotnosti s onim što su baštinili naši preci. Oni koji nas prozivaju za fotelje, malo im je bilo što su imali pet puta više fotelja nego mandata i sad ne smeju da izađu pred narod, nego hoće još fotelja“, rekao je Bečić.

Svojim doskorašnjim koalicionim partnerima je poručio da je paradoks da će sa onima za koje su tvrdili da su lopovi i kriminalci, sada birate sudije i tužioce.

“Mi smo večeras ovde da branimo izbornu volju 208.000 ljudi, da se suprotstavimo povratku na vlast onih koji su nas decenijama pljačkali, delili, zaduživali. Branimo minimalnu zaradu od 450 evra, druge povećane zarade 20 i 30 odsto što se nije desilo nikada prethodnih decenija, branimo naknade majkama, dečje dodatke, minimalne penzije”, rekao je lider Demokrata.

Dodao je da hoće da ovo reši narod.

“Ako se ne plaše naroda, zašto ne prihvate našu ponudu da vratimo fotelje narodu. Zahtevamo raspisivanje lokalnih izbora u Podgorici, Baru, Pljevljima, Bjelom Polju i drugih desetak opština, vanrednih parlamentarnih izbora. Ne mogu pobeći od suda naroda. Ubeđen sam u veliku pobedu na lokalnim, parlamentarnim i predsedničkim izborima. Narode Crne Gore, spremaj se za izbore”, poručio je Bečić.

Izvor: Vijesti

Istakao je i da se oseća ponosno. Bečić je novo okupljanje zakazao za narednu sredu i nakon govora pozvao okupljene da prošetaju ulicama Podgorice.