in

Protest u Sarajevu protiv rata i za funkcionalnu državu

Protest u Sarajevu protiv rata i za funkcionalnu državu

Skup građana “Probudi se Bosno!” održan je u centru Sarajeva. Veći broj građana okupio se ispred Večne vatre, gde su glasno poručili: Naš glas je protiv rata, za normalnu i funkcionalnu državu, za otpor!

“Nakon 30 godina moramo odlučno reći ne političkom sistemu koji generiše diskriminaciju korupciju i nepravde. Tražimo ista prava za svakog čoveka i sprečavanje veštačkih kriza”, rečeno je na protestu.

Poručeno je da budućnost koju građani žele “nije u plemenskoj kohabitaciji takozvanih konstitutivnih naroda, već unutar BiH na građanskim principima u kojoj će vladati jednakost, pravda, sloboda i solidarnost.”

“Samo u takvom elementu je moguć ekonomski i društveni napredak”, jednoglasno je poslana poruka.

Javnosti se obratio i jedan od organizatora protesta Suad Đozić. Naglasio je da se danas prvi put od Dejtonskog sporazuma priča o građanskoj BiH.

“Krenulo je 25. oktobra ispred OHR-a, a sada se o tome priča u Briselu, Štokholmu, Torontu, Londonu, i drugim svetskim gradovima. Trenutno radimo na udruživanju svih u jedan jedinstveni front otpora, koji neće više praviti dogovore sa konstitutivnim režimom. Od danas igramo sa belim figurama, a oni će u defanzivu”, rekao je Đozić.

Tagovi