in

Privođenje Sekulić nije mera dobrih odnosa, tražićemo objašnjenje

Privođenja i maltretiranja poslanika crnogorske skupštine nisu mera dobrosusedskih odnosa i ne nailaze na odobravanje nikoga u političkom životu kako Crne Gore, tako ni Srbije, bez obzira na kom se delu političkog spektra nalazili, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore.

Doskorašnju ministarku ekonomije i poslanicu Demokratske partije socijalista Dragicu Sekulić srpska policija uhapsila je na granici sa Crnom Gorom pre dva dana nakon što su kod nje pronašli tablete bromazepama, prenele su Vijesti.

Ministarstvo je navelo da će kao i tokom dosadašnjih slučajeva zadržavanja crnogorskih poslanika, zatražiti od zvaničnih organa Srbije objašnjenje o postupanju granične policije prema Sekulić i o tome će informisati javnost.

„Privođenje poslanice Sekulić, čije je objašnjenje za posedovanje tableta bromazepama jasno predočeno nadležnim organima, samo je jedno u nizu neprijatnosti koje su doživeli crnogorski parlamentarci i parlamentarke, među kojima su: Vuksanović Stanković, Zoronjić, Jelušić, Ibrahimović, Šehović, Martinović. To više ne može biti smatrano pukom slučajnošću ili spletom okolnosti“, smatraju u Ministarstvu.

Kako se navodi, još jedno nekorektno postupanje na granici Srbije prema crnogorskim poslanicima navodi na pomisao da se takav manir više ne može okarakterisati kao izdvojen ili slučajan događaj, te stoga pozivaju vlasti Srbije i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da prestanu tako da se ponašaju prema crnogorskim poslanicima.

„Dodatno, posebno zabrinjava činjenica da su pomenuti poslanici nosioci diplomatskih pasoša, što dodatno začuđuje i iznenađuje, posebno u situaciji kada zvanični organi naše zemlje u kontinuitetu ponavljaju poruku da – Crna Gora smatra Srbiju prijateljskom zemljom, sa njom želi samo dobrosusedske odnose i iskreno priželjkuje evropsku budućnost kako za svoje, tako i za građane ove bliske države“, zaključili su iz Ministarstva.

Tagovi