in

Privedeno šest osoba zbog narušavanja javnog reda i mira oko murala

Policija u Beogradu privela je u utorak, kako je saopštio MUP, ukupno šest osoba zbog narušavanja javnog reda i mira u zoni nedozvoljenog javnog okupljanja, a povodom uklanjanja murala Ratka Mladića, osuđenog za ratne zločine.

Privedeni su J.A, A.Ć. i još jedno lice, koje su dale podršku Inicijativi mladih za ljudska prava, kao i navijači Partizana D.К, L.M. kod kojih su pretresom pronađeni nož i dva biber spreja, i Đ.P, navodi se u saopštenju.

„U konsultaciji sa dežurnim tužiocem i sudijom za prekršaje, protiv svih privedenih lica biće podnete prekršajne prijave po Zakonu o javnom redu i miru, a protiv D.К. i prekršajna prijava po Zakonu o oružju i municiji“, dodaje se.

„Policija neće dozvoliti da se ugroze bezbednost građana i imovine“, ističe se u saopštenju, dodajući da ne štite mural, već javni red.

Aktivistkinje Aida Ćorović i Jelena Jaćimović privedene su danas zato što su mural Mladića gadjale jajima, a nakon što su puštene iz policije gradjani su se okupili na uglu Njegoševe i ulice Alekse Nenadovića, gde se nalazi mural.

Na toj lokaciji postavljen je kordon policije koji je sprečavao prilazak muralu Mladića. U toku večeri postavljena su dva kordona, koja su razdvajala desničarsku grupu od grupe aktivista i političara.

Tagovi