in

Privedeno nekoliko službenika Uprave policije u Podgorici

Nekoliko službenika Uprave policije (UP) privedeno je kasno sinoć u Podgorici, zbog sumnje da su odgovorni za zloupotrebu službenog položaja. Akcija bi mogla biti povezana sa odlukom da se omogući grupi kriminalaca iz Srbije, na čelu sa Veljkom Belivukom, zvanim “Velja Nevolja” da uđu u Crnu Goru.

Kako je Portalu RTCG nezvanično rečeno iz policije, detalje, u interesu istrage, neće saopštavati.

Nalog za hapšenje izdalo je podgoričko tužilaštvo.

Crnogorska policija je u avgustu ove godine podnela Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, J.N. i Ž.R. zbog sumnje da su ubili Barane Damira Hodžića i Adisa Spahića.

Njima se na teret stavlja da su stvorili kriminalnu organizaciju, počinili teško ubistvo i teško ubistvo putem pomaganja,

Predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić je, povodom saopštenja Tužilaštva da su podnete krivične prijave protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, i još dva lica, zbog višestrukog ubistva, zapitao ko je monstruoznu grupu ugostio u Crnoj Gori, sa kim su se sve družili, sretali, ko ih je skinuo sa liste lica kojima je zabranjen ulazak u zemlju.

„Tadašnji pomoćnik direktora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Zoran Lazović nas je na pres konferenciji za novinare krajem januara ove godine ubeđivao da Crna Gora nema razloga da strahuje od prisustva Veljka Belivuka i Marka Miljkovića na teritoriji Crne Gore, da oni nisu neprijatelji Crne Gore, da ih inspektori Sektora kojim je rukovodio drže na oku 24h i da će ih sprečiti u svakom pokušaju sprovođenja kriminalnih aktivnosti“, navodi se u saopštenju kabineta predsednika Skupštine Crne Gore.